Треньорът на Наполи Лучано Спалети бе изключително доволен от победата с 1:0

...
Треньорът на Наполи Лучано Спалети бе изключително доволен от победата с 1:0
Коментари Харесай

Спалети: Спечелихме един мач, изпълнен с капани

Треньорът на Наполи Лучано Спалети бе извънредно удовлетворен от успеха с 1:0 над Рома. С този триумф неаполитанците продължиха серията си от 11 следващи победи във всички шампионати. Наставникът призна, че се е наложило отборът му да промени метода си на игра за този мач, само че е удовлетворен, че проектът му е сработил. Той не пожела да разяснява думите на Жозе Моуриньо, който съобщи, че триумфът на Наполи е недостоен.

" Не желая да разясня думите на Моуриньо или на някой различен. Ще направя личен разбор на мача. Това бе дуел цялостен с клопки, само че тимът ми се оправи добре, без значение, че имаше и някои неточности при построяването на офанзивите. Измъкнахме се от тези обстановки, без да губим образа си. Справихме се добре, създадохме две-три положения и отбелязахме гол, който ни донесе успеха. Не позволихме на Рома да прави това, което може най-добре - да се пази и да контраатакува. Отдалеч може да наподобява, че те просто ритат топката напред към нападателите си, само че в действителност те имат специфична тактичност по какъв начин да го вършат. Наложи се да играем по нехарактерен за нас метод, само че това е още един плюс, че даже и по този начин успяхме да победим ", съобщи Спалети.

След това той похвали създателя на победния гол Виктор Осимен.

" Осимен умее внезапно да сменя темпото и това го може единствено той. Когато се почисти от непотребните страсти, той ще стане необикновен нападател. На моменти се пробва да прави всичко самичък, да нападна топката, без да следи къде са съотборниците му. Той е физически мощен и ни е доста потребен, изключително във въздушните дуели. Той е един от най-хубавите играчи с глава, които съм виждал. Ние не му осигурихме задоволително центрирания предишния сезон, само че пък той бе доста потребен в отбрана при статичните положения ", добави наставникът.

Макар да загуби много значими фигури през лятото, Наполи наподобява даже по-силен сега.

" Все още имаме позиции, на които нямаме равностойни заместници. Но всички тимове са по този начин. Милан, Интер, Рома, Наполи, всички разполагат с по 23-24 играчи, на които могат да разчитат. Днес имахме потребност от някой по-силен физически в центъра на терена, който да се бори с Пелегрини, Кристанте, Камара, Матич, които имат напълно разнообразни характерности от нашите футболисти. Ние обаче имаме тим, който умее да играе добър футбол и да разиграва топката. Поздравления за Рома, че ни накара да губим топки, които по принцип не губим. Имаше клопки на всички места, само че ние успяхме да ги избегнем, въпреки да се наложи да създадем няколко отбивки ", приключи експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР